10 april 2022
19:15

IK Oden

Referat: Gideonsbergs IF - IK Oden

Första matchen efter träningslägret förra helgen - denna gång div 4 motstånd i form av Gideonsberg.
Vi hade ett på papperet mycket starkt lag dessutom med inlånade målvakten Rasmus Granholm som stod andra halvlek.
Men laget stod inte alls att känna igen. Gideonsberg vann i princip varenda närkamp och var snabba i både press och passningsspel. Redan efter 11 minuter gjorde de 1-0 efter en tempoväxling på vänsterkanten och passning snett inåt bakåt som resulterade i mål efter lite flipperspel framför Jocke.som stod i första halvlek.
De fyllde även på med 2-0 på ett instick som gav ett friläge och skott i mål och 3-0 på en djupledsboll där målskytten såg ut att vara någon meter offside men assisterande höjde inte flaggan.
Nej, förutom några hörnor där vi skapade farligheter var det inte mycket som stämde i första halvlek.
Händelser 1:a halvlek
8' Bolltapp som resulterar i kontring för GIF och Jocke gör en bra räddning på avslutet
10' Erik spelar fram Björn som kommer fri och försöker placera bollen innanför bortre stolpen men den smiter tätt utanför
11' 1-0 Gideonsberg
15' Frispark av Oden där Keyse petar bollen till Hampus som får på ett bra skott som målvakten räddar
16' Djupledsboll av GIF där spelaren ser ut att stå 2 m offside men ingen signal kommer och han lobbar bollen över Jocke som är på väg ut men den går utanför stolpen som tur är
19' Felpassning av oss i uppspelsfasen leder till målchans för GIF som skjuter i stolpen, nära där!
23' Bra brytning av Albin på volley och bollen går fram till Hampus som hittar Erik med ett instick men han skjuter i burgaveln fri med målvakten
27' Instick av GIF som leder till friläge och spelaren är osjälvisk som spelar i sidled till lagkamrat som har öppet mål men tar emot bollen istället för att skjuta direkt vilket gör att Jocke hinner förflytta sig i sidled och rädda avslutet!
28' 2-0 Gideonsberg
32' 3-0 Gideonsberg
33' Keyse lägger en hörna som nickas tillbaka till honom och då slår han ett bättre inlägg som går till Johan vid bortre stolpen och han skjuter bollen mot mål men målvakten räddar till hörna
37' Keyse dribblar på egen planhalva och tappar bollen till motståndarna, vilket leder till väggpassning och friläge men skottet går utanför stolpen
38' Inlägg av Leo som Björn möter på volley men bollen går utanför

Vi gjorde några byten i paus, bl a kom Eddie och Azeez in vilket gjorde att laget fick mer energi.
Det belönades med ett tidigt reduceringsmål och visst hopp.
Men tyvärr så replikerade GIF omgående efter en dålig rensning av vårt försvar vilket gav spelaren ett kanonläge när han sköt precis utanför straffområdet och skottet satt precis innanför stolproten, otagbart för Rasmus som ändå gick åt rätt håll.
Efter detta fortsatte vi att spela positivt och borde ha gjort ett par mål, bl a hade Erik och Azeez frilägen som de inte lyckades förvalta.
Isället visade GIF en oerhörd effektivitet genom att göra 5-1 på en vad som såg ut som en intränad hörnvariant när bollen styrdes mot bortre stolpen och gick in, även denna otagbar.
Vi fortsatte dock att spela bra offensivt, skapade lägen men brände målchanserna.
Det gjorde inte GIF som utnyttjade ytterligare ett försvarsmisstag när de gjorde 6-1 och sedan 7-1 i slutsekunderna när vi var väldigt passiva och viftade på offside istället för att jobba hem när spelaren kom fri med Rasmus och gjorde ett kliniskt avslut.
Händelser andra halvlek:
52' Alan spelar fram Leo som hittar in till Azeez som avslutar bra men målvakten räddar
53' 3-1 Oden genom Eddie (assist Erik)
54' 4-1 GIF
56' Bra avslut av Eddie som målvakten räddar till hörna
57' Hörna av Erik som studsar farligt framför målvakten, Azeez spelar bakåt till Hampus som skjuter ett hårt skott som målvakten räddar till ny hörna
58' Rasmus lägger en fantastisk djupledsboll från eget straffområde till Azeez på högerkanten (säkert 60 meter) varpå Azeez gör en snygg upprullning till Eddie som frispelar Erik som bör göra mål här men placerar bollen utanför
63' GIF lägger en markcross till höger vilket resulterar i friläge men Rasmus gör en fantastisk räddning på avslutet
64' 5-1 GIF på hörna
68' Leo spelar fram Azeez som väggar med Eddie och kommer fri med målvakten men krånglar till det när han försöker chippa bollen över denne vilket inte fungerar utan det blir en enkel räddning
77' Hampus gör en viktig brytning när GIF har bra kontringsläge, spelar sedan fram Erik som får på en bra träff men bollen flyger ovanför ribban
80' Eddie klackskarvar bollen fram till Leo som gör en ny uppoffrande löpning och spelar till Erik som har otroligt bra läge men får felträff på bollen
84' 6-1 GIF
90' 7-1 GIF

Först: All cred till Gideonsberg som gjorde en mycket bra match och var effektiva - 7 av 12 avslut på mål blev också mål.
Sedan: Vi stod inte alls att känna igen - det saknades energi på många spelare. Två veckor kvar till seriepremiären och nu gäller det att studsa tillbaka till matcherna mot Syrianska Kerburan och Wahlsta så att vi visar att detta var en tillfällighet.
Till matchens lirare utser vi Leo som jobbade med stark intensitet och skapade målchanser åt andra som var ytterst nära att resultera!